Labconsort is een pionier op het gebied van recyclen en upcyclen van analytische en niet-analytische apparaten en systemen. Ze helpen klanten in de chemische sector, gezondheidszorg en life sciences om duurzamer te worden, waarbij ze het hele spectrum van de circulaire reis omvatten.

Een apparaat is als een menselijk lichaam: vanaf de geboorte tot het einde van de levensduur van het apparaat, wanneer het wordt gerecycled en componenten een tweede leven krijgen. Halverwege de levensduur van een apparaat kan een opknapbeurt of reparatie nodig zijn om de wetenschap opnieuw optimaal te dienen. Zo richt de ambitie van Labconsort zich op het sluiten van de gehele circulaire cyclus, waardoor de wetenschap duurzamer en betaalbaarder wordt.

Om deze duurzame droom verder te realiseren, opende Labconsort in maart twee nieuwe faciliteiten bij NEKTARI, met de focus op recycling en volledige circulariteit. Naast duurzaamheid omarmen ze ook een tweede belangrijke pijler van hun missie: sociale inclusie.

Metin Zwart, CEO van Labconsort: “We zijn verheugd om ons te vestigen bij een van de meest impactvolle sociale ondernemingen in Vlaanderen. Hiermee koppelen we sociale inclusie aan innovatief ondernemerschap en circulariteit. Ik geloof dat deze twee waarden hand in hand gaan. Sociale inclusie mag geen uitzondering zijn maar een vaststaande waarde.”

Bruno De Maeyer, algemeen directeur van NEKTARI: “Het is onze missie ervoor te zorgen dat alle leden van de samenleving een zinvolle baan hebben. NEKTARI draagt bij aan het sociale en economische weefsel in de regio, samen met lokale overheden en bedrijven zoals Labconsort. Onze samenwerking met Labconsort biedt kansen op drie niveaus: we bieden ondersteuning bij verschillende operaties zoals opslag, transport, opknapbeurten, enz. Ons netwerk van ziekenhuizen, onder andere, kan bijzonder nuttig zijn voor Labconsort, terwijl we extra circulaire oplossingen bieden. En last but not least, de samenwerking genereert meer zinvolle werkgelegenheid bij NEKTARI.”

Van harte welkom, Labconsort!

Verwante berichten