Een multidisciplinair
team

De 3 teams tellen elk ongeveer 60 cliënten en zijn multidisciplinair samengesteld. Op die manier kunnen we zorg op maat en gespecialiseerde begeleiding garanderen.

Team 1

Dit team beschikt over bijzondere vaardigheden om te kunnen werken met personen die een niet-aangeboren hersenletsel hebben en meervoudig zorgbehoevenden.

Team 2

Ons tweede team heeft zich volledig gespecialiseerd in personen met een autismespectrumstoornis.

Team 3

De begeleiders van het derde team zijn uitermate bekwaam in ouderwordenden, jongvolwassenen en personen met gedragsproblemen.

Methodiek

De methode van Feuerstein

Elke team werkt volgens de visie van de voorziening en met de eigen accenten, aangepast aan de doelgroep. Onze algemeen gehanteerde methodiek is de methode van Feuerstein. We geloven sterk in de mogelijkheden van iedereen en hanteren hiervoor de 12 karakteristieken van Feuerstein. Onze medewerkers krijgen hiervoor jaarlijks opleiding en coaching van onze eigen interne Feuersteincoach.

Keuzeactiviteiten

Kaarsen gieten iconKoken iconKunst maken iconTuinieren iconComputer iconKrant icon

Onze cliënten kunnen dagelijks kiezen uit diverse keuzeactiviteiten.
Individueel stellen ze hun eigen weekprogramma op.
Elke keuzeactiviteit heeft zijn eigen accenten en specifieke doelstellingen. Ieder jaar krijgt elke cliënt de mogelijkheid om opnieuw een keuze te maken uit het aanbod.

Ondersteuningsnoden

Cliënten behoren steeds tot een basisgroep gerelateerd aan de ondersteuningsnood. Elke groep heeft zijn eigen doelen en stelt zelf een weekprogramma op. Deze activiteiten worden dus, in samenspraak met de cliënten, gepland.

Vind de geschikte
zorgondersteuning

Cliënt en begeleider in ballenbad in campus Flegado

Activiteiten en diensten

In onze dagondersteuning bieden we een waaier aan activiteiten en diensten aan, op maat van onze cliënten. We hebben ook onze eigen interne vervoersdienst om ter plaatse te geraken waar nodig.

Groep personen in witte judo outfit op oranje mat

Sportdienst en kinesitherapie

Aan beweging en sport hechten we veel belang. Iedere week hebben de cliënten de mogelijkheid om verschillende sporten te beoefenen zoals zwemmen, netbal, bewegingsopvoeding, fietsen, dans, judo, zaalvoetbal, …

Begeleider houdt handen vast van cliente die op bed zit in campus t'Onzent

Orthopedagogie

Deze dienst biedt wekelijks vorming aan onze cliënten. Mogelijke thema’s: grensoverschrijdend gedrag, gevoelens, vriendschap en seksualiteit, omgaan met verlies en zelfredzaamheid.  

Begeleider en cliënt die samen een taak uitvoeren in campus Flexpack

Jobcoaching

Onze jobcoach voor de ondersteuning van deze cliënten die aan begeleid werk doen en/of enclavewerk. We hebben ook ons eigen semi- industriële ateliers.

Ronde ballon met Happy Birthday

Feestvieren

Feesten doen we graag en ook veel. Naar ons jaarlijkse kerstfeest, het paasfeest en carnaval kijken al onze cliënten steeds opnieuw uit.

Twee personen in witte t-shirt die samen zingen

Speciale activiteiten

Jaarlijks staan er ook een aantal speciale en grootsere activiteiten op de planning. Zo stonden we al 3 keer op de planken met een eigen toneelproductie, treden we regelmatig op met ons eigen koor, speelden we mee in de serie “Conny en Clyde” en hebben we onze eigen“Flegarock”.

Onze campussen

Campus Flegado

Achterhoefweg 37
2870 Puurs-Sint-Amands

+32 3 860 04 50
zorg@nektari.be

Campus t'Onzent

Wolfstraat 12
2870 Puurs-Sint-Amands

+32 3 889 63 36
zorg@nektari.be

Campus Flexpack

Pullaar 159
2870 Puurs-Sint-Amands

+32 3 890 63 80
werk@nektari.be

Domein Hof van Coolhem

Coolhemstraat 64
2870 Puurs-Sint-Amands

+32 3 500 00 64
hallo@hofvancoolhem.be

Het WinkelAtelier

Stationsstraat 19
2870 Puurs-Sint-Amands

+32 3 860 04 50
zorg@nektari.be

The house of Rose

Rijkenhoek 6
2880 Bornem

+32 3 860 04 50
zorg@nektari.be

Heb je een vraag?

Aarzel dan niet om contact op te nemen, wij denken heel graag met jou mee en geven graag meer informatie over onze werking.