Vind de geschikte
zorgondersteuning

Wonen

In de leefgroepen creëren we een huiselijke sfeer waarin de cliënt zichzelf kan zijn. Door een individuele benadering, komen we tegemoet aan de behoeften en noden van elke cliënt.

Overzichtsfoto van een persoonlijke kamer met bed in campus t'onzent

Logeren

Cliënten kunnen een korte periode op één van onze zorgcampus verblijven omwille van een vakantie of een ziekenhuisopname van iemand uit het netwerk of om er thuis even tussenuit te zijn ...

Dagondersteuning

Onze multidisciplinaire teams garanderen zorg op maat en gespecialiseerde begeleiding.

Individuele ondersteuning

Een begeleider komt gemiddeld 1 keer per week op huisbezoek bij de cliënt en biedt zowel persoonlijke als gezinsgerichte ondersteuning.

Twee personen die samen een stuk hout zagen in campus Flegado

Begeleid werken

We zetten in op de talenten van onze cliënten. We helpen hun droom om te werken te realiseren en organiseren. Uiteraard met een gepaste ondersteuning voor zowel cliënt als werkgever.

Ondersteuning

Zorg op maat

Onze multidisciplinaire teams bekijken welke ondersteuning de cliënt nodig heeft om goed te kunnen functioneren. We hanteren een duidelijke transparante aanpak en reiken middelen aan die de ontwikkeling, het welzijn en het functioneren van de cliënt optimaliseren. Samen met de cliënt gaan we op zoek naar hoe de cliënt kwaliteit van leven wenst na te streven.

beleid

Kwaliteitsvol

We vinden het belangrijk om activiteiten aan te bieden waarbij communicatie, betrokkenheid, doelgerichtheid en verantwoordelijkheid zowel voor de begeleiders als voor de cliënten prioritair zijn. In onze werking stellen we daarom onszelf regelmatig in vraag. Zo kunnen we een zinvolle en kwaliteitsvolle zorg aanbieden. We leggen de klemtoon op ontplooiing, individuele vaardigheden, kwaliteit van leven en persoonlijke autonomie.

Samenwerking

Hecht team

Een goede samenwerking gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen is de basis om kwaliteit te leveren. Open communiceren, eigen talenten inzetten, vertrouwen geven en iedereen met een goed gevoel in de job laten staan, zorgen voor sterke, stevig verankerde teams. Gelukkige en gemotiveerde begeleiders zijn onontbeerlijk om er elke dag opnieuw te staan voor onze cliënten.

Nieuws en updates

Ontdek onze eventkalender!

Het NEKTARI Magazine 2024 is uit!

G-Kubb tornooi op 3 juli

Nieuwe bewoners in de zorgboerderij

Proeftuin sociale economie in de Zorg

Welkom Donkey Republic

Het WinkelAtelier wordt Rap-op-Stap-punt

Project NEKTARI Housekeeping

Welkom Labconsort

Infomoment Vrijwilligerswerk

Welkom op het Tuinfeest '24!

In onze Cleanroom

Pasen en Suikerfeest

NEKTARI loopt de 100km!

Bar Boerderie 2024

Meet onze sociale dienst

Project HOUSEKEEPING

NEKTARI's vrijetijdsaanbod

Circulaire impact in Europa

Schrijf je nu in!

Valentijn in t'Onzent

Kinderfietsen gezocht!

Bouw zomerhuis t'Onzent

Fakkeltocht 2024

Bedankingsontbijt van Pfizer

Uitreiking fietsdiploma's

Unit 2 Kellogg's Mechelen

Dankzij Cera op de Riksja-fiets

NEKTARI en A touch of Rose bundelen krachten

aēralab op horeca-beurs HOST in Milaan

Cera en NEKTARI steunen “Opnieuw aan de slag!"

Duvelfricassee ten voordele van Kom op tegen Kanker

NEKTARI wint Voka Award Innovatief Ondernemen 2023

Dit was Open Bedrijvendag oktober 2023

Koekjes!

Bezoek NEKTARI op Open Bedrijvendag 2023

Liezele Rommelt!

NEKTARI en Start-ups

Het WinkelAtelier van NEKTARI

NEKTARI in het nieuws

Welkom op de Wijnproeverij

Flegarock was top!

Glamping in het Hof van Coolhem

Kellogg's in Mechelen

Bedrijvigheid in ons Naaiatelier

NEKTARI verzorgt de LED-verlichting aan het Atomium

G-Kubb Tornooi in Bar Boerderie

NEKTARI Fietslessen

Dit was onze After Work

NEKTARI valt in de prijzen

Talent in Beweging!

Ontdek NEKTARI achter de schermen

Minister op bezoek bij NEKTARI

NEKTARI valt in de prijzen

Welkom op ons 35ste NEKTARI Tuinfeest: 17 juni

NEKTARI Jobbeurs 6 juni

Puurs Swingt ten voordele van NEKTARI

Warme William in het Hof van Coolhem

Kom een babbeltje doen op de bank!

Onze NEKTARI workshops

Bar Boerderie 2023

Samen Nederlands oefenen

Iedereen welkom op 17 maart 2023!

Iedereen welkom op 17 maart!

Spaghetti-avond ten voordele van Kom op tegen Kanker

Kaas & Wijn-avond bij Flegado

Heerlijk brunchen in Hof van Coolhem!

A volonté genieten!

Fakkeltocht in Hof van Coolhem

Quiz mee ten voordele van Kom op tegen Kanker!

Schrijf je snel in voor onze NEKTARI-quiz op 27/01 en steun zo Kom op tegen Kanker!

Park A Von Thür

Toneelgezelschap Zjakosj, Hof Van Coolhem en NEKTARI VZW, campus Flegado werken samen!

Een breed toegankelijke en zintuigprikkelde tuin in t’ Onzent…..

Tuin t’ Onzent…..

Fietsen gezocht

Flexpack zoekt fietsen

Bar Boerderie 2022

Een exclusief inclusief project

Hof van Coolhem - Oevers

Het Hof van Coolhem is het eerste project van Oevers vzw: een samenwerkingsverband tussen Ecoso, NEKTARI en Huize Eyckerheyde.

Tuinfeest 2022

Op ZATERDAG 11 juni 2022 kon u genieten van onze reuze-barbecue

SJABI aan de slag in t’Onzent

Voka Open Bedrijvendag

We verwelkomen je graag op zondag 3 oktober!

Zes nieuwe woonunits voor zelfstandig wonen

NEKTARI kiest voor een nieuw woonconcept op de site van campus Flegado.

Biologisch dynamisch bijen houden met Bee2Bee

Om een bijenvolk goed te huisvesten heeft de Bee2Bee Community een speciale bijenkast ontwikkeld: de BiodiverCity kast.

Bar Boerderie: de wortel naar een hechtere buurt

Bar Boerderie is een bar op de Flegado Boerderij, waar iedereen, met of zonder beperking, samenkomt, elkaar ontmoet en een aangename tijd beleeft.

We zijn zeer tevreden over de goede zorgen en de verschillende mogelijkheden die aan Bart gegeven worden. Elke maandag kunnen we vol vertrouwen Bart naar NEKTARI brengen. Op deze manier kunnen wij tijdens de week een beetje op rust komen. NEKTARI is altijd zeer correct en we appreciëren de eerlijke, spontane en vriendelijke medewerkers.Bart is steeds tevreden, heeft geen klachten en verblijft heel graag bij NEKTARI. We weten dat we op elk ogenblik bij jullie terecht kunnen met vragen. Jullie luisterend oor is voor ons waardevol en waar kan,bieden jullie een oplossing aan.Bart kan genieten van de activiteiten die hij aangeboden krijgt. Hij kan er ook tot rust komen in het gezellige en knusse salon, waar hij met anderen wat tv kan kijken. Ook tijdens Corona is alles correct en veilig verlopen.

— Ludo en Renilde (ouders van Bart Janssens)

Ik hou van de afwisseling binnen mijn takenpakket, dit geeft me veel voldoening. Ik ervaar een fijne samenwerking met de andere medewerkers en geniet van het contact met de cliënten. We werken allemaal naar eenzelfde doel toe. Op deze manier krijg je het gevoel om echt iets te kunnen bijdragen en betekenen voor onze vzw.

— Heidi Plettinckx (medewerker Support Flegado/t’Onzent)

Ik ben Yves, 46 jaar en ik woon in de woonondersteuning sinds 2004. Ik ga ook elke dag met een brede glimlach naar de dagondersteuning. Ik ben een bezige bij en help graag anderen. Daarom heb ik samen met de begeleiding mijn persoonlijk doel opgesteld in verband met mijn interesses en wensen, zodat ik elke dag kan doen wat ik graag doe: ‘werken en anderen helpen.’. Je kan mij daarom vaak terugvinden in de SEMI. Dit is een atelier waar we aan taken werken die externe organisaties ons aanbieden. Ik vind het heel leuk dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen in de maatschappij. In de basisgroep ben ik een helpende hand voor de begeleiding en cliënten: ik help de tassen afruimen, vuilbakken legen, opruimen, kuisen en ga zo maar verder! De vele complimenten die ik dan krijg motiveren mij nog meer om dit verder te zetten. In mijn vrije tijd speel ik al eens graag Bubble Shooter. Als je mijn record wilt verbreken ben je wel een aantal dagen bezig!Oh ja! Als de corona gedaan is zal je mij terugvinden in de Bar Boerderie met een lach tot achter mijn oren. “Je komt dan toch zeker ene drinken hé?”

— Yves Van Assche (cliënt Woonondersteuning en Dagondersteuning Flegado)

In Flegado kan ik mezelf zijn, op een slechte dag doet de begeleiding er alles aan om mij op te beuren. Voor de weekendactiviteiten mogen we altijd zelf voorstellen doen. Zo is er voor mij altijd iets leuk te beleven. De dieren op Bar Boerderie zijn ook leuk om eens te bezoeken. De begeleiders helpen mij uit mijn comfortzone komen en met mijn wielen terug in de maatschappij te leven.

— Veerle Van Cauwenbergh (cliënt Woonondersteuning en Dagondersteuning Flegado)

Ik word al jaren ondersteund door de dienst Individuele Ondersteuning van Flegado. Samen hebben we al heel wat watertjes door zwommen. Ik vind steeds een luisterend oor bij de begeleiding waardoor ik minder pieker en zaken beter kan relativeren. Ik begrijp niet altijd even goed wat de dokters zeggen en als de begeleiding meegaat kan er nadien nog verduidelijkt worden wat er juist gezegd werd op de consultatie. De begeleiding helpt me mijn dromen en wensen waar te maken.Enkele jaren geleden wilde ik leren zwemmen. De dienst heeft er voor gezorgd dat ik een klein groepje van volwassenen zwemles kreeg. Ik heb nu mijn zwemdiploma en ik ga iedere week zwemmen.De begeleiding betekent heel veel voor mij. Ik kan voor 200% op hen rekenen!

— Carina Van den Driessche (cliënt Individuele Ondersteuning Flegado)

In de dagondersteuning doen we leuke activiteiten.Ik heb er veel vrienden en er zijn veel diertjes. Ik ga ook heel graag werken in het semi-atelier en op Flexpack. Ik kan goed babbelen met mijn begeleidster van de individuele ondersteuning. Ze gaat met mij mee naar de dokter en volgt ook mijn medicatie mee op. Ik woon heel graag in mijn studio.

— Sandrine Lenoir (cliënt Woonunits, Individuele Ondersteuning en Dagondersteuning Flegado)

Ik ben Eline, ik startte samen met Alexandra als stagiair binnen Flegado. In samenwerking met de Arteveldehogeschool in Gent, werd een buurtonderzoek uitgevoerd. We wilden namelijk op zoek gaan naar manieren om nog meer in te zetten op community building. Onze doelstelling was om ervoor te zorgen dat de buurtbewoners meer betrokken raakten bij onze voorziening, en vooral bij onze boerderij. Zo is het project ‘Bar Boerderie’ ontstaan. Wat startte als een theoretisch werk mondde uit tot een project om trots op te zijn. Na mijn stage kreeg ik de kans te werken binnen Flegado en begonnen we met de uitwerking van ons project. Ondertussen sta ik nog steeds in dezelfde basisgroep, team 3. Ook Alexandra is in Flegado blijven ‘plakken’. Samen zitten we in de werkgroep ergotherapie. Hier trachten we ergo te profileren binnen onze organisatie alsook individuele trajecten te bekijken en te ondersteunen.

— Eline Jacqmotte (medewerker Dagondersteuning Flegado)

Onze campussen

Campus Flegado

Achterhoefweg 37
2870 Puurs-Sint-Amands

+32 3 860 04 50
zorg@nektari.be

Campus t'Onzent

Wolfstraat 12
2870 Puurs-Sint-Amands

+32 3 889 63 36
zorg@nektari.be

Campus Flexpack

Pullaar 159
2870 Puurs-Sint-Amands

+32 3 890 63 80
werk@nektari.be

Domein Hof van Coolhem

Coolhemstraat 64
2870 Puurs-Sint-Amands

+32 3 500 00 64
hallo@hofvancoolhem.be

Het WinkelAtelier

Stationsstraat 19
2870 Puurs-Sint-Amands

+32 3 860 04 50
zorg@nektari.be

The house of Rose

Rijkenhoek 6
2880 Bornem

+32 3 860 04 50
zorg@nektari.be