Park A Von Thür

Toneelgezelschap Zjakosj, Hof Van Coolhem en NEKTARI VZW, campus Flegado werken samen!

Acteurs van Zjakosj en campus Flegado staan samen op de planken met een wervelend stukje theater. Acteurs met en zonder beperking kunnen samen hun talenten volop inzetten.

Flegado is een voorziening voor volwassenen met een beperking. Wij zorgen voor woon- en dagondersteuning. Toneel spelen is één van de activiteiten die we aanbieden. In deze productie zal ook ons koor optreden. Onze cliënten ontplooien hiermee meer dan hun artistieke talenten maar ook andere attitudes zoals bekwaamheidsgevoel, weerbaarheid, zeggenschap, zelfbewustzijn, keuzevrijheid, zelfstandigheid, empowerment en zelfzekerheid. Het draagt bij tot een betere kwaliteit van leven  en een goed gevoelvan eigenwaarde.

Het is ondertussen de vierde keer dat campus Flegado een toneelstuk brengt. In het verleden werd er reeds samengewerkt met detoneelkring Bloeiende Rozen te Wintam en speelden ze bovendien al toneel meteen aantal acteurs van theater Piep.

Zjakosj is een toneelgezelschap dat volledig bestaat uit leraren van Pius X te Antwerpen. Zij begonnen in 2003 met een simpele vraag aande toog: “Zeg, zouden we niet eens een lerarentoneel spelen?”. Ondertussen zijn zij een heus toneelgezelschap met volledig eigen producties. Zij geloven sterk in het feit dat genieten van toneel leerlingen goesting doen krijgen in meer cultuur.

De uitbating van het Hof van Coolhem is een opleidingsproject rond werk en zorg. Men biedt opleidingen en werkervaring aan mensen die minder makkelijk toegang vinden tot de arbeidsmarkt. Er is een eetcafé en zaal waar iedereen met de glimlach ontvangen wordt  voor een lekkere snack, een frisse pint of heerlijke koffie. De zaal wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot een toneelzaal waar we per voorstelling 130 toeschouwers kunnen ontvangen.

Dit jaar werd er gekozen voor een stuk uit het repertoire van Zjakosj. “Park A Von Thür” is een stuk voor jong en oud, voor dik en dun,voor klein en groot. Het is een avontuur om je te laten meeslepen door de verschillende personages en gebeurtenissen. Welkom aan iedereen!

Bekijk hier de folder

Verwante berichten