Ontzettend trots zijn we op onze Voka Lokaal Award en de Prijs Innovatief Ondernemen 2023!

De strenge jury was onder de indruk van de werking van NEKTARI omdat dat we durven creatief nieuwe wegen te bewandelen waarbij de maatschappelijke impact gecombineerd wordt met een economisch ondernemerschap.

NEKTARI draagt immers bij tot het versterken van het sociaal en economisch weefsel in de regio. Dit om mensen in kwetsbare (arbeids)situaties een volwaardige plaats te kunnen laten innemen in de samenleving. Werk, Zorg en Beleving zijn de 3 pijlers die dit bewerkstelligen. 150 begeleiders helpen meer dan 350 cliënten op zorg-campussen Flegado en t’Onzent, met woon-, dag-, individuele ondersteuning en begeleid werk/wonen. Via Flexpack bieden we meer dan 450 mensen werk, overwinnen we drempels met een veilig kader en langetermijnperspectief. NEKTARI biedt ook inclusieve belevingsconcepten zoals Hof van Coolhem en Het WinkelAtelier.

Maar deze Award en Prijs Ondernemen zijn vooral voor alle NEKTARI productiemedewerkers - en bij uitbreiding alle medewerkers in sociale ondernemingen - een erkenning vanuit de ondernemerswereld dat hun tewerkstelling kan staan naast een reguliere tewerkstelling en dat ook zij een belangrijke bijdrage leveren in het versterken van het economisch weefsel in Vlaanderen.

Bedankt iedereen!

Verwante berichten