Het WinkelAtelier van NEKTARI is open: een plaats voor talent en verbinding in Puurs-Sint-Amands

Op 5 september opende Het WinkelAtelier van NEKTARI officieel de deuren. Het is een uniek project waar we enorm trots op zijn, omdat het alle talenten van de vzw onder één dak samenbrengt, te midden van het hartje-centrum van Puurs-Sint-Amands.

Om binnen NEKTARI zowel de pijler Werk als de pijler Zorg op alle fronten kansen te bieden, ontwikkelt NEKTARI ook inclusieve belevings-concepten.

Na het Hof van Coolhem, vindt instap-werk, dagbesteding en samenwerking met start-ups en andere verenigingen nu ook plaats in Het WinkelAtelier.   

Onze unieke winkel omvat vier pijlers waarbij inclusie, participatie en duurzaamheid centraal staan.

a. Instap tewerkstelling: Het WinkelAtelier biedt kansen voor instap-tewerkstelling waarbij opdrachten vanuit Flexpack naar de winkel worden gebracht. Hier krijgen mensen in kwetsbare arbeidssituaties de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken en hun vaardigheden te ontwikkelen. Deze ervaringen bevorderen het vertrouwen, autonomie en zelfregie. De kennismaking met de Sociale Dienst helpt ter voorbereiding van een betaalde tewerkstelling.

b. Begeleid Werken en Dagbesteding: Onze ervaren begeleiders en coaches staan klaar om cliënten te ondersteunen en te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. In Het WinkelAtelier kunnen ze bepaalde vaardigheden verder aanscherpen, zelfvertrouwen opbouwen en zich gewaardeerd voelen in een inclusieve omgeving.

c. Ruimte voor verenigingen: Het WinkelAtelier biedt ook een multifunctionele ruimte waar verenigingen workshops, vergaderingen en bijeenkomsten kunnen organiseren. Met deze open en gastvrije ruimte versterken we de banden met de gemeenschap en stimuleren we een levendig centrum in Puurs-Sint-Amands.

d. Zichtbaarheid lokale start-ups: Naast de huisgemaakte producten van onze zorg-campussen bieden we een platform voor lokale startups om hun producten te presenteren aan het publiek.

Iedereen is van harte welkom om Het WinkelAtelier te bezoeken!

Locatie: Stationsstraat 19, 2870 Puurs-Sint-Amands

Geopend van dinsdag tem vrijdag: 10.00u tot 12.30u & 13.00u tot 15.30u

Verwante berichten