Mede dankzij de steun van de Vlaamse Landmaatschappij konden we via de projectoproep “scheldehelden” een zintuigprikkelende doe- en activiteitentuin inrichten in t’ Onzent waar het aangenaam vertoeven is.

Niet alleen onze cliënten kunnen hiervan genieten, we willen de tuin ook toegankelijk maken voor onze buurtbewoners. (scholen, woonzorgcentra, verenigingen,...).
We werkten hiervoor samen met de Landelijke Gilde van Liezele die onder andere zorgden voor plantenbakken op hoogte zodat deze ook toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel. Ze werden voorzien van allerhande plukfruit.

Voor de renovatie van onze oude, historische brug over onze vijver werkten we samen met leerlingen “bouw” van de technische school Sjabi.

Corona zorgde ervoor dat de uitwerking van het project langere tijd in beslag nam. Momenteel zitten we in de laatste fase.

We werkten voor de aanleg samen met een tuinaannemer voor de grasperken en de terrassen. Ook de wandelweg doorheen de achtertuin werd door hen uitgevoerd. De beplantingen werden door onze eigen logistieke ploeg uitgevoerd.

We gingen ook zelf aan de slag om een mooi verblijf in te richten voor onze trouwe huiskonijnen, onze cliënten kunnen nu dichtbij dit verblijf op een zitbank vertoeven met hen.

Langsheen het pad zorgden we voor allerhande planten en bloemen (geuren en kleuren). Een insectenhotel werd geïnstalleerd en voor de vogels voorzagen we eveneens een aantal mooie nestkastjes.

Verschillende rustplekken werden gecreëerd met aangepast zitmeubilair zijnde tuinbanken, een schommelbank, een boombank en een tuinprieeltje.

Onze vijver kreeg een aantal jaren geleden een grondige baggerbeurt. Ook de oevers werden onder handen genomen. We dromen nu van een pedalo zodat we ook in het water kunnen bewegen….

In onze voortuin installeerden we een petanquebaan, onze cliënten kunnen zo samen met passanten/buurtbewoners/… actief bezig zijn of gewoon een praatje maken. We brengen de buurt zo tot bij ons!

In de nabije toekomst willen we nog aangepast sensorisch materiaal installeren langsheen het wandelpad. We denken dan concreet aan een lichttunnel, voelborden, klankschalen, grote spelborden, grote darts, triangel, …. zodat we ook voor voldoende activatie en beweging kunnen zorgen.

We houden jullie op de hoogte van de vorderingen en hopen jullie dan te mogen begroeten op de officiële opening!

Het project financieel steunen of een handje komen toesteken bij de installatiewerken van het sensorisch materiaal: alle hulp is welkom!

Verwante berichten