De traditionele imkerij is erop gericht om een bijenvolk zo gezond mogelijk in stand te houden en het doel is het bijenbestand wereldwijd terug op te bouwen.

Om een bijenvolk goed te huisvesten heeft de Bee2Bee Community een speciale bijenkast ontwikkeld: de BiodiverCity kast. Deze kast is volledig ingesteld op biologisch dynamisch bijen houden. Daarnaast biedt deze speciale bijenkast ook ruimte voor de wilde bij en de hommel, zodat de kast op zichzelf al een community vormt.

Bee2Bee Community is op zoek naar een manier om een netwerk op te zetten van bedrijven die een kast willen adopteren en deze op locatie willen houden. Als dit slaagt bouwen we aan een netwerk dat gedragen wordt door de community. Het Bee2Bee Community Network!

 

Wij starten daarom een samenwerking met NEKTARI, dat niet alleen de middelen heeft om de BiodiverCity kasten te vervaardigen, maar zelfs over een goed bevriend netwerk van bedrijven beschikt waarin gezocht kan worden naar geïnteresseerde bedrijven voor een pilot.

Door de samenwerking met NEKTARI zal Bee2Bee Community een vliegende start kunnen maken!

Verwante berichten