NEKTARI kiest voor een nieuw woonconcept op de site van campus Flegado. Als voorziening, die ondersteuning biedt aan volwassenen met een verstandelijke/meervoudige beperking, worden we geconfronteerd met de vraag naar een “beschermde” vorm van zelfstandig wonen.

Heel wat cliënten willen graag een eigen stulpje met de mogelijkheid om vrienden uit te nodigen, hen een drankje aan te bieden of samen met hen TV te kijken. Toch hebben ze daarnaast nog de nabijheid nodig van begeleiding, die vlot gecontacteerd kan worden wanneer dit nodig zou zijn. Sinds kort kan dit door de plaatsing van 6 woonunits in houtskeletbouw.

Cliënten beschikken in de unit over een eigen badkamer met inloopdouche, woon- en slaapruimte en een kitchinette. Daarnaast hebben ze elk een eigen terras. De units zijn uitgerust met een oproepsysteem waarmee ze hulp van begeleiding kunnen inroepen, die op de site in de residentiële leefgroepen aan het werk is.

Ze kunnen ook rekenen op de ondersteuning van individuele begeleiding die hen tijdens een aantal momenten per week bezoekt. Het nieuwe woonconcept zorgt ervoor dat de cliënten een zo onafhankelijk mogelijk leven kunnen leiden waarin ze eigen keuzes kunnen maken.

Verwante berichten